Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Ελευθερίας Κατσαρού (Βίντεο - Φώτο)

Του Χρήστου Κατσαρού

Τελέστηκε σήμερα 9 Μαΐου 2020 στις 9:00 π.μ.το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο (40) της Ελευθερίας Κατσαρού στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λιβαδιάς Σερρών, παρουσία βουλευτών, πρώην βουλευτών, αιρετών αρχόντων και τοπικών αρχών. Το μνημόσυνο τέλεσε ο ιερέας της ενορίας, πατήρ Άγγελος. Μετά την τελετή ακολούθησε πρόσκληση για καφέ στην οικία της εκλιπούσης, όπου ο γιος της Χρήστος Κατσαρός απηύθυνε συγκινητικό λόγο.

Συγκίνησε ο χαιρετισμός του Χρήστου Κατσαρού προς την μητέρα του 9.5.2020 https://youtu.be/rnn4lzhWIYc



Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Ελευθερίας Κατσαρού 9.5.2020 https://youtu.be/Ng5ZEd0-Muw 


Αγαπητοί μου φίλοι και συγγενείς, σεβαστέ μου πάτερ Άγγελε, αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, αξιότιμε κύριε Βουλευτά Ν. Σερρών κ. Λευτέρη Αβραμάκη, κύριε πρόεδρε της ΔΕΥΑΣΙ του δήμου Σιντικής, θα ήθελα να πω δύο λόγια με αφορμή το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μητέρας μου και να απευθυνθώ στην ίδια καθώς είμαι βέβαιος ότι έστω για τελευταία φορά η ψυχή της είναι εδώ μαζί μας και μας χαιρετά όλους.
,Αγαπημένη μου μητέρα Ελευθερία,
σχεδόν σαράντα μέρες πέρασαν από την ώρα που έφυγες από κοντά μας. Εύχομαι ο Θεός να σε έχει πια εκεί που δεν υπάρχει λύπη ή στεναγμός, δεν υπάρχει πόνος ή στενοχώρια, αλλά μόνο ατελείωτη χαρά και φως, μια άλλη νέα και όμορφη ζωή. Σε εμάς όμως εδώ, τους δικούς σου, τα παιδιά σου, τον άντρα σου, τα εγγόνια σου,και σε όλους όσους σε αγαπούσαν και τους αγαπούσες λείπεις αφόρητα. Λένε ότι η ψυχή για 40 μέρες, μέχρι να τελεστεί το μνημόσυνο, γυρίζει σε γνωστά της μέρη, εκεί που έχει ζήσει όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές. Εσύ μητέρα πάντα αγαπούσες να φροντίζεις τον κήπο σου και τα ζωάκια σου, ακόμα και σε αυτές τις άλογες ψυχούλες έδινες απλόχερα την αγάπη σου και δεν περνούσε άνθρωπος από το σπίτι που να μην τον φιλέψεις με κάτι που είχες κοπιάσει να το κάνεις. Έτσι έβρισκες αναπαμό στις λύπες και τη στεναχώριες σου. Μάλλον λοιπόν στα κατσικάκια σου και στον κήπο σου θα πρέπει να περιφέρεται η ψυχούλα σου και στους δικούς σου ανθρώπους. Εμείς μητέρα δεν σε ξεχνάμε ποτέ και ξέρουμε πώς και εσύ με τον τρόπο σου μας βλέπεις και μας νοιάζεσαι από εκεί επάνω και θέλω να σε διαβεβαιώσω για να συνεχίσεις πλέον ήσυχη το αιώνιο ταξίδι σου ότι κανείς από την οικογένειά μας δεν θα μείνει χωρίς την φροντίδα και την αγάπη που του παρείχες εσύ. Θλιβερή συγκυρία σήμερα να τελείται το μνημόσυνό σου και αύριο να εορτάζεται παγκοσμίως η ημέρα της μητέρας, του πιο ιερού συμβόλου για την οικογένεια. Εμείς μητέρα δεν μπορούμε πια να σου προσφέρουμε δώρα και φιλιά όπως θα θέλαμε, αλλά να ενώσουμε τις προσευχές μας και την αγάπη μας για την ανάπαυση της ψυχής σου και να παρακαλέσουμε την Μάνα όλων μας, την Παναγία να μεσιτεύσει για εσένα στο Χριστό μας!
Καλό σου παράδεισο μητέρα! .

Φωτογραφίες: 


























































Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Δημοσιογράφος-ιδιοκτήτης των ενημερωτικών ιστολογίων :
ΓΡΑΦΙΔΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ , ΠΕΝΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΓΡΑΦΙΔΑ και αρθρογράφος του Σερραϊκού Θάρρους, του Θάρρους της Σιντικής και της εφημερίδας Καθημερινός Παρατηρητής Σερρών
Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 6945488779
E-mail: grafida.sintikis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου